Aan het einde van haar snuffelstage legt Lisanne aan operationeel directeur Diederik Ruijs uit hoe Figi beter toegankelijk gemaakt kan worden voor slechtzienden.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het einde van haar snuffelstage legt Lisanne aan operationeel directeur Diederik Ruijs uit hoe Figi beter toegankelijk gemaakt kan worden voor slechtzienden. © Boas Photo

Lisanne (15) is blind maar mocht haar snuffelstage lopen in Theaterhotel Figi

Dat je niet perfect hoeft te zijn om een droomstage te kunnen bemachtigen, bewijst de 15-jarige Lisanne uit Soest. Zij is ‘nietsziend’, zoals ze het zelf noemt, maar dat weerhield haar er niet van om twee weken mee te lopen in het hotel en de bioscoop van Figi in Zeist. Ze mocht bedden afhalen en opmaken, bioscoopkaartjes scheuren, koffie serveren, helpen bij de chefkok en achter de receptie staan.

Lisanne werd blind toen ze op 5-jarige leeftijd op skivakantie in Oostenrijk was. Ze skiede naar de instructrice toen ze uitgleed over een laag ijs en tegen een boom  knalde. Haar vader raapte haar lichaampje op en bracht haar naar beneden, waar Lisanne werd opgehaald door een traumahelikopter. Daar kregen haar ouders de schrik van hun leven; Lisanne werd opgegeven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht