Volledig scherm
© ANP

Loco-burgemeester: ‘Mensen in Everdingen zijn zeer aangeslagen door dood van René (43) en Willeke (40)’

Loco-burgemeester Marcel Verweij van de gemeente Vijfheerenlanden bezocht vanochtend Everdingen, om met mensen in het dorp te praten over het dodelijke schietincident van gisteren.

Het is een verschrikkelijk drama voor direct betrokkenen, familie en nabestaanden, laat hij weten. ,,En uiteraard is iedereen in het dorp heel erg geschrokken.”

Verweij komt zelf uit het naburige dorpje Zijderveld, maar de CDA-wethouder kerkt wel in Everdingen. ,,Zodoende dat ik het dorp ietsje beter ken. Het was er vanochtend rustig. Iedereen is er zijn ding weer gaan doen. Het past niet bij Everdingen, om met tweehonderd man op straat te gaan staan napraten over wat er is gebeurd. Maar dat neemt niet weg, dat de mensen er zeer door zijn aangeslagen.”

Terughoudendheid

De politie richtte gisteren een post in het dorpshuis in waar mensen terecht konden met vragen. Daar is volgens Verweij ook nauwelijks gebruik van gemaakt. ,,Ons als gemeente past hier vooral terughoudendheid. Het kan zijn dat mensen ons bijvoorbeeld benaderen voor slachtofferhulp, dan kunnen we die ook bieden.”

Loco-burgemeester Verweij bracht ook een bezoek aan de kapsalon op de Voorstraat in Vianen, waar de omgekomen Willeke werkte. Daar liggen inmiddels bloemen voor de deur en er branden kaarsen. Enkele inwoners staan er verbijsterd bij te kijken. ,,Ik liet altijd mijn haar bij haar doen”, zegt een mevrouw. ,,Het was zo’n lieve meid. Vreselijk, dat haar zoiets gruwelijks is overkomen.”

Everdingen is gelegen aan de Lek bij Vianen:

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht