Volledig scherm
PREMIUM
Expectation vs reality in Utrecht. Links de cover van Lonely Planet, rechts hoe het er écht uitziet aan de Oudegracht. © Lonely Planet/AD

Lonely Planet adviseert Utrecht aan toeristen, maar zo mooi is het hier helemaal niet hoor

5 redenenHet wereldwijd populaire reismagazine Lonely Planet beveelt een bezoek aan Utrecht van harte aan en wijdt zelfs de complete cover van het novembernummer aan de Domstad. Hartstikke leuk zou je zeggen, maar nee. De meeste Utrechters vinden hun stadsie al druk zat en maken zich zorgen over de gevolgen van het opkomende toerisme. Daarom komen wij met vijf redenen waarom Utrecht eigenlijk helemaal niet zo mooi is en je als toerist beter ergens anders heen kunt gaan. (Met een knipoog, uiteraard).

1. Welke Domtoren?

Het beklimmen of bekijken van de Dom staat voor veel dagjesmensen en toeristen torenhoog op het lijstje. Maar de laatste tijd komen zij van een koude kermis thuis. Het ‘unique selling point’ van de stad lijkt sinds deze zomer meer op een flatgebouw dan op een kerktoren. Het beklimmen kan dan nog wel, maar een foto van de Domtoren in volle glorie zit er echt niet in. Tot 2023 blijft de Dom voor restauratie in het stalen omhulsel. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht