Volledig scherm
De politie doet momenteel onderzoek aan het Kees Stipplein. © Menno Bausch

Loos alarm om verdacht pakketje in centrum Veenendaal

Het verdachte pakketje dat vanochtend werd gevonden op het Kees Stipplein in Veenendaal, blijkt ongevaarlijk. Dat laat de politie zojuist weten. Uit voorzorg was de omgeving, waaronder de Cultuurfabriek, afgezet voor onderzoek. Het pakketje werd rond 09.30 uur aangetroffen.

Op 19 september werd ook al een verdacht pakketje aangetroffen in Veenendaal. Aan café Het Dak van de Markt hing een plastic tasje met daarin een handgranaat. Eerder werd er al een molotovcocktail naar binnen gegooid, vorig jaar was er sprake van twee beschietingen van het café van horecaondernemer Sytse Tamminga.

Afgelopen dinsdagnacht was het ook al raak. Toen werd een brandbom in een nabijgelegen ijssalon, gerund door Tamminga’s broer, gegooid. Het is nog onduidelijk of de nieuwste vondst iets te maken heeft met eerdere voorvallen. De burgemeester liet gisteren nog weten dat hij de politie maximaal inzet om de daders van die voorvallen op te sporen.

Na urenlang onderzoek van onder meer de Explosieven Opruimingsdienst is geconcludeerd dat het pakketje ongevaarlijk is. De politie liet niets aan het toeval over en zette de wijde omgeving af.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht