Volledig scherm
PREMIUM
Verdachte Lukasz S. © Facebook

Lukasz S. werd tot twee keer toe opgenomen in een kliniek

Tot zijn afstuderen was de 31-jarige Lukasz S. - hij wordt verdacht van de moord op de 41-jarige Corrie van den Brink uit Soest - een normale en rustige jongen. Tot hij psychiatrische problemen kreeg en zijn ouders hem tot twee keer toe lieten opnemen. Dat vertelt vader Henryk (66) in een exclusief gesprek met het AD.

Quote

We hopen dat onze zoon niet verantwoor­de­lijk is. We hopen op een wonder

Lukasz' vader Henryk

Moeder Adela en vader Henryk, werkzaam als bouwvakker, hopen dat de politie een fout heeft gemaakt. Dat de verkeerde man is opgepakt. Dat niet Lukasz een einde maakte aan het leven van Corrie. ,,Het is een verschrikkelijke tragedie. Een onschuldig mens is gedood en dat is verschrikkelijk. We hopen dat onze zoon niet verantwoordelijk is. We hopen op een wonder. De politie heeft ons niet verteld of Lukasz in de gevangenis zit. We weten eigenlijk niets. Wat moeten we doen als hij opeens voor de deur staat? Onze buren zijn bang dat hij straks langskomt. Maar als hij het wél heeft gedaan, is dat onvergeeflijk."

Afgelopen donderdag werd het voorarrest van de in Polen geboren Lukasz met drie maanden verlengd, in afwachting van de strafzaak die later dit jaar volgt. Ondertussen is het rechercheteam dat de dodelijke steekpartij onderzoekt hard aan het werk.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht