Door de klap brak de fiets van de bezorger in tweeën.
Volledig scherm
Door de klap brak de fiets van de bezorger in tweeën. © Michiel van Beers

Maaltijdbezorger overleden na aanrijding op Amsterdamsestraatweg

UpdateEen maaltijdbezorger die woensdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de school.

Het gaat om een 15-jarige jongen, die vermoedelijk tussen twee geparkeerde auto’s door de weg overstak en daarbij een passerende auto over het hoofd zag. De klap was zo hard, dat de fiets van de jongen in tweeën brak.

Traumahelikopter

Het ongeval gebeurde ter hoogte van huisnummer 871 op de Amsterdamsestraatweg, in de buurt van bushalte Patrimoniumstraat. De bestuurder van de auto kon niet meer remmen voor de fietser. Hij werd geschept en over de auto gelanceerd. Alle hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse waaronder ook de traumahelikopter. Ook een omstander heeft eerste hulp geboden.

Op Academie Tien, waar de jongen in het derde leerjaar zat, is verslagen gereageerd op het nieuws. ,,Het heeft natuurlijk een enorme impact,‘’ zegt schoolbestuurder Leon de Wit. ,,Het is een kleine school, waar iedereen elkaar kent. Leerlingen die het nodig hebben krijgen hulp."

Condoleanceregister 

Volgens hem is er op school een hoekje ingericht waar de overleden leerling herdacht kan worden. Daar ligt onder meer een condoleanceregister waarin de leerlingen iets persoonlijks kwijt kunnen. Of er een herdenkingsbijeenkomst komt, is nog niet bekend.

Ook bij Burger Me, de werkgever van de jongen, is verslagen gereageerd op het overlijden. ,,We zijn er kapot van,” zegt een van de medewerkers. Uit respect voor de familie wilde hij verder geen reactie geven op het ongeval.

Bestuurder

De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Breukelen, is na het ongeluk aangehouden. ,,We hebben hem gehoord en zijn auto voor onderzoek in beslag genomen,” zegt een politiewoordvoerster. ,,Het is nu nog te vroeg om te zeggen wat zijn rol precies is geweest. Dat hangt af van het technische onderzoek in combinatie met zijn verklaring. Het Openbaar Ministerie bepaalt op basis daarvan of hem iets te verwijten valt.”

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht