Op het Ravelijnpad in de Utrechtse wijk Lunetten werd deze zomer een vrouw lastiggevallen. De politie zocht bijna een uur met een helikopter en politiehonden rond het Beatrixpark.
Volledig scherm
Op het Ravelijnpad in de Utrechtse wijk Lunetten werd deze zomer een vrouw lastiggevallen. De politie zocht bijna een uur met een helikopter en politiehonden rond het Beatrixpark. © Koen Laureij

Maanden van onrust in Lunetten voorbij: vrouwenbelager aangehouden

De politie heeft een 28-jarige man uit de Utrechtse wijk Lunetten aangehouden op verdenking van het lastig vallen van meerdere vrouwen afgelopen zomer. De man is direct overgebracht naar het cellencomplex in Houten. In de wijk wordt met opluchting gereageerd.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen
  Play

  Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen

 2. Twee ongevallen met meerdere slachtoffers in Amersfoort
  Play

  Twee ongevallen met meerdere slachtof­fers in Amersfoort

Utrecht