Volledig scherm
Koning Willem-Alexander opende vorige week de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa in het Centraal Museum. Links op de foto conservator oude kunst Liesbeth Helmus, rechts zakelijk directeur Marco Grob. © ANP. Werrthy Crone

Maar liefst 380.000 bezoekers dit jaar naar Centraal Museum

Het Centraal Museum heeft opnieuw een absoluut topjaar achter de rug. Met een recordaantal van naar verwachting 380.000 bezoekers overtreft het museum alle eerdere bezoekersaantallen. In 2017 bezochten 310.000 belangstellenden het Centraal Museum, inclusief het nijntje museum en Rietveld Schröderhuis.

,,Ik ben zeer tevreden met het feit dat we nu al voor het vierde jaar op rij ons bezoekersrecord breken. En daarmee blijvend tot de categorie van grote publiekstrekkende – meer dan 300.000 bezoekers - musea behoren’’, aldus zakelijk directeur Marco Grob in een reactie.

Medeverantwoordelijk voor het hoge aantal bezoekers dit jaar waren twee publiekstrekkers. De overzichtstentoonstelling De wereld van Pyke Koch en Jan Taminiau: Reflections. Samenwerkingen met De Bijenkorf en de Utrechtse lapjesmarkt zorgden ervoor dat de tentoonstelling van Jan Taminiau in de stad gedragen werd. De in september geopende tekenmanifestatie De Line Up: De kracht van tekenen trok hedendaags kunstpubliek. Bij deze tentoonstelling werd ondermeer samengewerkt met muziekfestival Le Guess Who, het Nederlands Filmfestival en de bibliotheken in de Utrechtse wijken.

Het nijntje museum verwacht dit jaar tussen 165.000 en 170.000 bezoekers. Dat is iets meer dan vorig jaar. Op 16 december ging de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa open voor publiek. De verwachtingen daarover zijn hooggespannen. In 2019 staan naast Utrecht, Caravaggio en Europa onder meer een tentoonstelling met Jessica Stockholder en de expositie Terug naar de toekomst: Dromen in Kanaleneiland en Hoog Catharijne op het programma. Daarnaast vinden er kleinere tentoonstellingen plaats.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht