Wapens en stapels met cash geld. Drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij wapenhandel staan woensdag voor de rechter. De officier van justitie eist forse gevangenisstraffen.
Volledig scherm
Wapens en stapels met cash geld. Drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij wapenhandel staan woensdag voor de rechter. De officier van justitie eist forse gevangenisstraffen. © Getty Images/iStockphoto

Machinepistolen en aanvalsgeweren in wapendepot midden in Utrechtse woonwijk, justitie eist celstraffen

Met een paar klikken op de knop een automatisch geweer in huis. Zo simpel is het. Maar ditmaal bleek de klant een politieagent. Drie Utrechters stonden gisteren voor de rechter, nadat zij eerder dit jaar tegen de lamp liepen bij een onderzoek naar wapenhandel via berichtendienst Telegram. De officier van justitie eist forse celstraffen.

  1. Deal over flexwoningen voor vluchtelingen en statushouders in Houten, toch kan project nog steeds stranden
    PREMIUM

    Deal over flexwonin­gen voor vluchtelin­gen en statushou­ders in Houten, toch kan project nog steeds stranden

    De onderhandelingen waren uiterst ingewikkeld en verliepen stroef, maar partijen zijn het dan toch eens geworden over de financiering van het project Essenkade in Houten. Dat voorziet in de opvang van 100 kansrijke vluchtelingen en 150 spoedzoekers, jongeren en statushouders. Zij worden gehuisvest in flexwoningen op het terrein bij het voormalige bedrijfspand van het Utrechts Nieuwsblad.

In samenwerking met indebuurt Utrecht