Leerlingen van de School met de Bijbel uit Nieuwer ter Aa krijgen steun van SGP'er Kees van der Staaij. Begeleider Jan Verwoerd, tevens brandweercommandant, houdt het spandoek stevig vast.
Volledig scherm
Leerlingen van de School met de Bijbel uit Nieuwer ter Aa krijgen steun van SGP'er Kees van der Staaij. Begeleider Jan Verwoerd, tevens brandweercommandant, houdt het spandoek stevig vast. © Mark Tasche (gratis)

Mag het een pontje meer zijn? Actievoerders uit Nieuwer ter Aa trekken bekijks in politiek Den Haag

Dat het pontje bij Nieuwer ter Aa moet blijven, weten ze sinds vandaag ook in politiek Den Haag. Een delegatie van actiecomité Laat ons niet zwemmen overhandigde daar een petitie en 6400 handtekeningen.

  1. Net de strijd van Asterix en Obelix tegen de Romeinen: Nieuwer Ter Aa doet ultieme poging tot behoud pontje
    PREMIUM

    Net de strijd van Asterix en Obelix tegen de Romeinen: Nieuwer Ter Aa doet ultieme poging tot behoud pontje

    Het actiecomité ‘Laat ons niet zwemmen’ overhandigt dinsdag een petitie aan de Tweede Kamer waarin een ultieme oproep wordt gedaan om het pontje over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwer Ter Aa en Breukelen in de vaart te houden. Met een bus, spandoeken en een flinke dosis hoop gaan de actievoerders – onder wie acht scholieren – naar Den Haag. Hoe een piepklein dorpje blijft strijden tegen het grote Rijkswaterstaat.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht