Volledig scherm
Foto ter illustratie. De hond in het verhaal is een gelijksoortige. © Dreamstime

Mag hond die in Nieuwegein drie kinderen beet, blijven leven?

Het is nog onduidelijk wat gaat gebeuren met de rottweiler die begin deze maand drie kinderen aanviel in Nieuwegein. Een gedragstest gaat het lot van de tijdelijk uit huis geplaatste hond bepalen. De test is bovendien ook van grote invloed op eventuele vervolging van de eigenaresse.

De hond sloeg drie keer toe in park Oudegein in Nieuwegein. Dat gebeurde zondagmiddag 11 augustus, terwijl de kinderen in het park liepen en de hond daar losliep. Na het incident vertrok de eigenaresse van de hond, die zich na enkele dagen alsnog meldde bij de politie die naar haar op zoek was.

Loslopen

De vrouw is verhoord over de incidenten, de hond onmiddellijk in beslag genomen. De viervoeter liep los op een plek waar dat volgens het Openbaar Ministerie toegestaan is. Mede daarom is de gedragstest essentieel voor eventuele vervolgstappen in de zaak, nadat tegen de eigenaresse van de hond aangifte is gedaan vanwege de bijtincidenten. De gedragstest moet ook uitwijzen of het dier wel of niet ingeslapen moet worden.

De uitkomsten van de gedragstest kunnen nog wel even op zich laten wachten, weet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie, dat de zaak in onderzoek heeft. Mogelijk zijn de uitkomsten pas over enkele maanden bekend, waarna duidelijk moet worden wat het lot van zowel de hond als de eigenaresse is. In ieder geval tot die tijd blijft de hond ondergebracht op een ander adres.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht