Volledig scherm
Magreb verliest een groot deel van de selectie © Oranges

Magreb'90 ziet 15 spelers en trainer vertrekken

De gevolgen van de arrestatie van voormalig Magreb'90-voorzitter Najim el Houati, die nog altijd vastzit in een Turkse cel, zijn nu echt zichtbaar geworden. Maar liefst 15 selectiespelers verlaten de club, die volgend seizoen in de derde divisie uitkomt.

Volledig scherm
Najim el Houtati

Magreb heeft nog geen trainer en de website en het twitteraccount van de club zijn al weken uit de lucht.  Met 22 jeugdspelers en een zevental spelers dat de club trouw bleef, gaat Magreb '90 nu proberen zich te handhaven.

El Houati was de motor en geldschieter achter Magreb '90. Hij werd begin januari opgepakt in Turkije, waar hij de selectie begeleidde tijdens een trainingskamp. Volgens zijn advocaat in Nederland, Ruud van Boom, zit El Houati nog steeds in een Turkse cel. Bekende ex-profspelers zoals Nourdin Boukhari, Charles Dissels, Christian Ghandu en Moussa Kalisse werden door de bevlogen El Houati binnengehaald. Maar na de arrestatie van de voorzitter, brokkelde het bolwerk snel af. De geldkraan ging dicht. Spelers kwamen niet meer trainen en met moeite kon Magreb zich handhaven in de topklasse. De club won nog wel de finale van de districtsbeker.

20 nieuwkomers
Toch gaat de club in augustus weer van start in de derde divisie. Vlak na het sluiten van de overschrijvingstermijn heeft Magreb'90 de spelerslijst voor komend seizoen bekendgemaakt. De selectie bevat 20 nieuwkomers, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Bekendste speler uit de regio is Tolga Demirci. Hij komt van eersteklasser Montfoort. Verder opvallende namen in de selectie zijn Sala Aharar (Jong Go Ahead Egales) en Ayoub Ait Afkir, tweede elftalspeler van N.E.C.

De oud-voorzitter El Houati wordt verdacht van drugshandel en het witwassen van grote sommen geld. Marokko heeft een uitleveringsverzoek ingediend bij Turkije en ook de Utrechtse rechtbank wil hem voor laten komen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht