Man (19) opgepakt voor brand bij Skipiste Nieuwegein, lessen hervat

VideoHet horecagedeelte van de Skipiste Nieuwegein aan de Nedereindseweg heeft vanochtend vroeg flinke schade opgelopen door een brand. De skilessen aan het begin van de middag moesten worden afgelast, maar konden later op de dag weer doorgaan.  

De politie heeft een 19-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting bij het skicentrum. 

Volledig scherm
De brandweer kon niet voorkomen dat het horecagedeelte van de skipiste flink werd beschadigd. © 112 media Utrecht

Toen de brandweer rond 04.30 uur arriveerde was eigenaar Mark Snoeren er al. Hij werd gealarmeerd door het inbraakalarm en zou iemand hebben gezien bij het pand. Bij het zien van Snoeren, sprong de onbekende op een fiets en ging er vandoor. Later kon hij worden aangehouden.  

De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon flinke schade aan het horecagedeelte van het pand niet voorkomen. De winkel en de keuken blijven door de schade de rest van de dag dicht. Eigenaar Snoeren, die rook had ingeademd, is door ambulancepersoneel nagekeken.

De brand begon aan de buitenkant in een hoek van het gebouw. Daardoor werden het horecagedeelte en de winkel flink beschadigd. ,,In de winkel hadden we net de hele nieuwe collectie wintersportkleding hangen. Het is nog niet zeker of die nog te redden is.’’

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
Een rechercheur neemt de schade op bij de Skipiste in Nieuwegein. © Koen Laureij

Toen Snoeren bij de skipiste aankwam, heeft hij er meteen drie brandblussers op leeggespoten. De politie wilde hem in eerste instantie om veiligheidsredenen niet toelaten. ,,Maar ik ben gewoon doorgelopen, dit is mijn eigen zaak. Ik heb even in de rook gestaan. Het gaat nu wel weer. De brandweer zei dat als ik niet had gehandeld, de brand naar binnen was geslagen.’’

Volledig scherm
De schade aan het pand is groot © AD
  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wie herinnert zich niet dé traan van Máxima tijdens haar huwelijk met Willem-Alexander in februari 2002? De man die daarvoor verantwoordelijk was, was niet haar eega, maar bandoneonist Carel Kraayenhof. Hij wist de latere koningin tot tranen toe te roeren met zijn uitvoering van het nummer Adios Nonino. Vanavond staat Kraayenhof, die vorig jaar de Edison Oeuvreprijs won, op de planken van zaal Cloud Nine in TivoliVredenburg. Hij komt niet alleen, maar neemt pianist Juan Pablo Dobal mee. Samen zullen zij Argentijnse, Afrikaanse en Europese stukken spelen. Meer info bij TivoliVredenburg.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht