De plek van het dodelijke ongeluk: bij het Henri Dunantplein in Overvecht en het fietspad van de Einsteindreef.
Volledig scherm
De plek van het dodelijke ongeluk: bij het Henri Dunantplein in Overvecht en het fietspad van de Einsteindreef. © AD

Man die Ayoub (16) doodreed in Overvecht moet zes maanden de cel in

Een 40-jarige Utrechter die op 26 februari 2018 de 16-jarige Ayoub doodreed op het Henri Dunantplein is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De man reed met een te hoge snelheid en door rood toen hij Ayoub op zijn brommer schepte. De jongen overleed niet lang na het ongeluk. 

Het Openbaar Ministerie eiste eind vorige maand dezelfde straf tegen de man, die tevens vier jaar zijn rijbewijs kwijt is. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank meegewogen dat de man eerder is bestraft voor snelheidsovertredingen. Van de laatste zaak, een veroordeling uit 2017, liep hij nog in een proeftijd.

De automobilist reed op de fatale dag met 65 kilometer per uur (15 k/m p.u. te hard) richting het verkeersplein. De man negeerde het oranje verkeerslicht, gaf extra gas en veranderde van rijbaan om de auto voor hem te ontwijken. Via de voorsorteerstrook voor rechtsaf is hij uiteindelijk rechtdoor gegaan, het verkeersplein op. Daar stak op dat moment Ayoub over, die hij niet meer kon ontwijken. 

De dood van de scholier maakte bijna twee jaar geleden veel los in Overvecht, waar hij vandaan kwam. In de Omar al Farouqmoskee in Overvecht kwamen twee- tot drieduizend moskeegangers naar het afscheidsgebed voor de omgekomen jongen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht