Volledig scherm
© ANP XTRA

Man die bij Utrechts tankstation werd aangehouden met 25.000 euro in zijn auto hoeft cel niet in

De 40-jarige S.W. hoeft niet de cel in vanwege het in bezit hebben van 25.000 euro cash. De rechtbank vindt niet bewezen dat het geld dat in zijn auto werd gevonden van een misdrijf afkomstig is. Ook ziet de rechtbank geen aanleiding om uit te gaan van witwassen.

De man uit Eindhoven werd eind 2017 aangehouden in Utrecht bij een niet nader benoemd Shell-tankstation, nadat daar een conflict was ontstaan. Bij controle door agenten werd niet alleen het geld aangetroffen maar ook een mes. Omdat S. als vuurwapengevaarlijk te boek staat en eerder werd veroordeeld voor onder meer voetbalvandalisme, overtreding van de opiumwet en verboden wapenbezit, nam de politie de melding over het conflict zeer serieus.

Omdat het Openbaar Ministerie denkt dat het geld is verdiend met criminele activiteiten eiste de officier van justitie twee weken geleden een gevangenisstraf van drie maanden. Maar daar denkt de rechtbank anders over:  meer onderzoek door het OM was op z’n plaats geweest om achter de herkomst van het geld te komen. 

De contanten zouden volgens de verdachte afkomstig zijn van een autobedrijf, waar hij auto’s en onderdelen voor vervoerde. Dit werd bevestigd door de eigenaar van het autobedrijf dat hij noemde na zijn aanhouding.

De rechtbank veroordeelt de verdachte wel voor het mes, terwijl hij een conflict had op straat. ,,Onder deze omstandigheden is het bij je dragen van een mes strafbaar, vanwege de bedreiging die daarvan uitgaat voor de veiligheid van anderen.” De rechtbank vindt een geldboete van 200 euro ‘passend’.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht