Ravage nadat een auto vorig jaar een terras aan de Voorstraat opreed.
Volledig scherm
Ravage nadat een auto vorig jaar een terras aan de Voorstraat opreed. © AD

Man die terras Voorstraat op reed, gaat verplicht in behandeling

De man die vorig jaar oktober met zijn auto met hoge snelheid op de Voorstraat een terras opreed, moet zich verplicht laten behandelen aan zijn depressies en posttraumatische stressstoornis. Dat heeft de rechtbank van Utrecht vandaag bepaald.

De 35-jarige Djawad S. kreeg als stok achter de deur bijna twee jaar cel voorwaardelijk opgelegd, om hem te dwingen de behandeling ook daadwerkelijke te ondergaan. Als hij die onderbreekt of beëindigt, moet S. alsnog de cel in. Tijdens zijn rechtszaak twee weken geleden liet de man zelf al weten dat hij graag behandeld wil worden.

S. werd die dag in oktober geweigerd bij een coffeeshop aan de Voorstraat. Ook zijn moeder, die bij hem was, kreeg geen wiet. Bij een andere coffeeshop kregen ze wel wat ze wilden. Om terug naar huis te kunnen rijden, moesten ze een rondje rijden en kwamen ze weer langs de eerste coffeeshop. Daar stuurde S. moedwillig zijn auto de stoep op en liet een flinke ravage achter. Een voetganger en twee portiers ontsnapten net een aan flinke klap.

S., die met zijn ouders vanwege de oorlog uit Iran was gevlucht, kwam na een zwerftocht langs meerdere asielzoekerscentra in Europa getraumatiseerd hier terecht. Hij gebruikte veel cannabis om zijn depressieve buien te 'dempen'. Nu gaat hij dus gedwongen in behandeling.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht