Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de opgieting richtte de man zijn horloge, met camera, op de vrouwen. © ANP

Man filmde vrouwen in Maarssense sauna stiekem met zijn horloge

Met een camera in zijn horloge filmde Mark D. stiekem naakte vrouwen in een sauna in Maarssen. Een van de vrouwen betrapte hem, waarna de 51-jarige Belg na een korte achtervolging uit de bosjes werd geplukt. De rechter gaf hem vandaag een celstraf van drie maanden en legde beslag op het horloge.

De Belg wordt op 8 oktober 2016 betrapt in sauna SpaSereen in Maarssen. Het valt een saunabezoekster op dat de man tegenover haar ongegeneerd naar haar zit te staren. Hij richt daarbij zijn horloge op de vrouw en haar vriendinnen. Ze gaat de confrontatie met de man aan en al snel staan andere bezoekers en het personeel van de sauna om hem heen. Als de politie wordt gebeld, vlucht de man het gebouw uit. Hij verschuilt zich in de bosjes , maar wordt snel door de politie gevonden.

Het horloge wordt in beslag genomen en gecontroleerd. Die blijkt voorzien te zijn van een camera. Er zit een geheugenkaart in met beelden uit de sauna. Een van de getuigen herkent zichzelf later in de beelden.

Een andere getuige zegt in een verklaring dat de man ,,heel opvallend zat te kijken naar de schaamstreek van jonge vrouwen, zonder enige vorm van gêne.’’

Mark D. heeft al een lang strafblad in België. Hij zat vast voor zaken als stalking, intimidatie en mishandeling. Voor het stichten van een brand zat hij volgens de Belgische wet nog in zijn proeftijd op het moment dat hij in de sauna filmde.

De verdachte zei in de rechtszaal dat het filmen per ongeluk is gebeurd. De rechter geloofde daar niets van en gaf hem een celstraf van drie maanden met een proeftijd van twee jaar. In die twee jaar mag hij zich niet meer vertonen in een Nederlandse sauna. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht