Volledig scherm
Een vrijdagmiddaggebed in de Omar Al Farouk moskee in Overvecht. Waar begin deze week voor de man is gebeden. © Marnix Schmidt

Man ligt maand dood in woning in Overvecht

Een bejaarde man van Marokkaanse afkomst uit Overvecht is deze week begraven nadat hij een maand dood in zijn huis lag. De Utrechtse PvdA is erg geschrokken en wil weten waarom de buurtteams de man over het hoofd hebben gezien.

De man werd vorige week dood in zijn woning gevonden door zijn enige dochter. Die woont in Duitsland en besloot haar vader weer eens op te zoeken. Tot haar schrik trof ze haar vader dood aan in de woning.
Na onderzoek bleek dat de man al een maand dood was. En dat blijkbaar niemand had gemerkt dat haar vader al een maand niet buiten kwam.

Quote

Dit is echt verschrik­ke­lijk nieuws

Bouchra Dibi, PvdA

Begin deze week is er in de Omar al Farouk-moskee aan de Winterboeidreef in Overvecht voor de man gebeden door buurtgenoten. ,,Dit is echt verschrikkelijk nieuws", reageert PvdA-raadslid Bouchra Dibi uit Overvecht. ,,Het is heel erg dat zoiets kan gebeuren."

Quote

Het kan toch niet zo zijn dat het niemand is opgevallen dat deze man al een maand niet meer buiten kwam?

Bouchra Dibi, PvdA

Bekende in de buurt
Dibi wil weten of de man bekend was in de buurt en het wijkteam van de gemeente. ,,Het kan toch niet zo zijn dat het niemand is opgevallen dat deze man al een maand niet meer buiten kwam. En als deze man bekend was bij de buurteams dan is het vreemd dat dit heeft kunnen gebeuren."

Het raadslid is van plan om volgende week tijdens een commissievergadering de zaak aan de kaak te stellen en vragen te stellen. ,,Misschien kunnen we dan in de toekomst voorkomen dat mensen eenzaam sterven en dat niemand weet dat dit is gebeurd."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht