Volledig scherm
Het flesje met daarin vermoedelijk GHB en het spuitje om de dosering mee af te meten. © Facebook politie IJsselstein/Lopik

Man onder invloed van GHB uit auto getrokken in IJsselstein

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in IJsselstein een man aangehouden die onder invloed van GHB uit zijn auto is gehaald. De politie hield de man aan nadat een groepje mensen hem bij de McDonald’s aan de Lorentzlaan vreemd gedrag zagen vertonen en de bestuurder daarop uit de auto trokken.

De politie IJsselstein/Lopik schrijft over het voorval bij Facebook. Volgens de getuigen gedroeg de man zich ongecontroleerd en verloor hij meerdere keren zijn bewustzijn. Op het parkeerterrein bij de fastfoodketen is de man uiteindelijk uit zijn auto gehaald.

Na aankomst van de politie ontstond meteen het vermoeden dat de man onder invloed was van GHB. In zijn auto werd een waterflesje met daarin de drug en een spuitje om de dosering mee af te meten gevonden. 

De man weigerde mee te werken aan een speekseltest en een bloedproef. Hiervoor zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden. Net als voor het bezit van de GHB en het onder invloed plaatsnemen in de auto. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht