Man overleden door aanrijding met trein op spoorwegovergang Renswoude

Video/UpdateBij een aanrijding tussen een trein en een auto op de spoorwegovergang in Renswoude is vanochtend een man om het leven gekomen

Het ongeluk gebeurde bij de Schalm, op een bewaakte overgang. Het slachtoffer werd door de brandweer bevrijd uit het autowrak, is naar het ziekenhuis vervoerd, maar de hulp mocht niet meer baten.

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. De politie heeft de aanrijding in onderzoek. Tussen Utrecht en Arnhem reden als gevolg van het ongeval lange tijd geen treinen.

Een buurtbewoner hoorde de aanrijding. ,,Er was een harde klap. Toen ik ging kijken, lag de auto in het weiland. Er zat een man van 40, 50 jaar in. Die reed hier wel vaker en hij is dus bekend met de situatie. Het is niet de eerste keer. Het gebeurt vaker op deze spoorwegovergang.”

Moeder en kind

Begin januari was er ook al een ernstig ongeval op dezelfde overweg. Een moeder en kind ontsnapten toen aan de dood. Net voordat een aanstormende trein hun auto ramde, slaagden ze erin hun stilgevallen voertuig te verlaten. De motor van haar auto sloeg af, net toen de vrouw op de spoorwegovergang reed. Zij slaagde er nog wel in de auto te starten, maar reed vervolgens in paniek tegen een hek aan.

Volledig scherm
Een auto is maandagochtend bij Renswoude aangereden door een trein. © AS Media

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht