Man rijdt in op agenten in Wijk bij Duurstede, politie lost schot

UpdateDe politie heeft vanmorgen om 08.30 uur bij de Hofknecht in Wijk bij Duurstede een schot gelost op een wegrijdende auto. In de auto zat een man die eerder door de politie was klemgezet, maar uiteindelijk wist te vluchten. Daarbij ramde de man een geparkeerde auto van de politie en probeerde hij op de agenten in te rijden. Zij bleven ongedeerd.

Het gaat om een man in een zwarte Mercedes. Eerder op de ochtend was de politie al met een Burgernetactie op zoek naar de inzittenden van de auto, vanwege een verdachte situatie.

Omwonenden zouden vanochtend wakker zijn geworden van schreeuwende agenten die de man sommeerden zijn auto te verlaten. De man zag echter zijn kans schoon om weg te rijden en ging er op hoge snelheid vandoor. Een agent deed daarna een vergeefse poging de banden van zijn auto lek te schieten. 

Ook de politiehelikopter heeft meegeholpen met de zoekactie. De verdachte is vooralsnog spoorloos. Mogelijk is hij tijdens zijn vlucht in een andere auto gestapt.

De politie roept getuigen op zich te melden. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Utrecht en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
De politie heeft de omgeving van de Zandweg in Wijk bij Duurstede afgezet in het onderzoek naar de gevluchte automobilist. © Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht