Volledig scherm
De politie wist de bestuurder vlak voor de Duitse grens toch aan de kant van de weg te zetten. © Politie Veenendaal

Man steelt auto bij sportschool Veenendaal en maakt dollemansrit over A12

Met een auto die hij had gestolen bij een sportschool in Veenendaal, heeft een 22-jarige man uit Wageningen afgelopen nacht een dollemansrit over de A12 richting Duitse grens gemaakt.

De eigenaar van de sportschool deed gisteravond direct aangifte van de diefstal. Dat wierp zijn vruchten af, want kort na middernacht zag een politieagent de gestolen auto over de A12 rijden.

De bestuurder leek in eerste instantie te voldoen aan het stopteken, maar ging er toen toch met hoge snelheid vandoor. Langs de hele A12 werden politieauto’s gepositioneerd, maar met een snelheid van ruim 200 kilometer per uur was het volgens de politie te gevaarlijk om de auto geforceerd tot stoppen te dwingen. Omdat de bestuurder de Duitse grens leek te willen oversteken, werden ook door de Duitse politie diverse auto’s ingeschakeld. Vlak voor de grens minderde de auto echter vaart en kon deze worden gestopt.

De bestuurder werd meteen aangehouden. Hij zit vast op verdenking van de diefstal van de auto. Daarnaast zal de 22-jarige man uit Wageningen, die ook geen rijbewijs heeft, zich moeten verantwoorden voor zijn gevaarlijke rijgedrag.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht