Volledig scherm
De schietpartij in Raamsdonksveer © Marcel van Dorst MaRicMedia

Man uit Breukelen maanden later opgepakt voor schietpartij in Raamsdonksveer

Een 31-jarige man uit Breukelen is gisteren aangehouden in verband met een schietpartij in het Brabantse Raamsdonksveer afgelopen september.

Het slachtoffer werd zaterdag 7 september beschoten voor zijn woning aan de Academielaan in Raamsdonksveer. De vermoedelijke dader was gevlucht. 

Rond middernacht kwam er een melding binnen over de schietpartij. Het slachtoffer verklaarde dat hij van zijn auto naar de woning liep en toen iemand lopen. Vervolgens hoorde hij enkele knallen. Dit bleken schoten te zijn. De man raakte hierbij gewond aan zijn hand.

Hulzen

Agenten troffen inderdaad hulzen aan op de oprit van de woning. De omgeving werd afgezet en meerdere eenheden gingen op zoek naar de schutter, waarbij een speurhond werd ingezet. De schutter werd echter niet aangetroffen. Ook werd buurtonderzoek gedaan en werden camerabeelden veiliggesteld voor verder onderzoek.

De verdachte is gisteren opgepakt in Amsterdam. Zijn exacte rol wordt nog onderzocht. Hij zit vast voor verder onderzoek. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht