Mannen opgepakt bij bestelbus vol vaten ‘vloeistof’ in Veenendaal

UpdateOp bedrijventerrein De batterijen in Veenendaal-Noord zijn vanavond twee mannen opgepakt. Ze reden in een busje vol vaten met een onbekende vloeistof.

De twee werden rond 19.00 uur door de politie gecontroleerd ter hoogte van de McDonalds aan de Nieuweweg-Noord in Veenendaal. ,,We hadden de mannen al eerder voorbij zien rijden en vonden ze verdacht,‘’ zegt een politiewoordvoerder. ,,De tweede keer hebben we ze staande gehouden.”

In het busje stonden een aantal vaten. ,,Daarop staat het opschrift van een chemisch goedje. De brandweer controleert nu of dat ook de stof is die ook daadwerkelijk in de vaten zit. Daarbij wordt geen enkel risico genomen.” De woordvoerder kon niet aangeven of het om drugsafval gaat. Vanwege het onderzoek is de weg tot nader order afgesloten. 

De twee inzittenden van het busje zijn opgepakt. De politiewoordvoerder kon nog geen mededelingen doen over de identiteit van de mannen.

Willem-Alexanderpark
Een kwartiertje na de aanhouding zijn andere eenheden van de politie en brandweer naar het Prins Willem-Alexanderpark in Veenendaal gegaan. Op een parkeerplaats is een vloeistofspoor gevonden dat te maken heeft met de witte bestelbus. Ook op deze plek is een ruime afzetting gemaakt waar de brandweer onderzoek doet. 

Volledig scherm
De brandweer doet onderzoek naar de samenstelling van de vloeistof in de vaten. © AS Media

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht