Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Mul, teammanager bij FC Utrecht. © Ruud Voest

Marcel is teammanager van FC Utrecht én mantelzorger: Als er bij Ajax-Utrecht iets met m'n moeder is, ben ik weg

Marcel Mul, teammanager van FC Utrecht, is boegbeeld in een landelijke campagne van Zorg van de Zaak over mantelzorgers. Hij verzorgt zijn bejaarde moeder met liefde, maar het schipperen tussen werk en privé betekent dat de 58-jarige Houtenaar veel ballen tegelijk in de lucht moet houden. Monoloog van een mantelzorger.

Quote

De 88ste minuut van Ajax-FC Utrecht en er is iets mis met mijn moeder? Dan ben ik het stadion uit

Marcel Mul

,,De eerste keer dat iemand mij het etiket mantelzorger opplakte, keek ik vreemd op. Ben ik dat dan? Ja, want ik verzorgde mijn ouders, en na mijn vaders dood mijn moeder. Maar dat is toch vanzelfsprekend? Ik ben zoon van… er voor hen zijn doe je gewoon.

,,Met FC Utrecht bezochten we deze maand mantelzorgers thuis. Ik ging langs bij Leo Dekker in Ondiep, hij is mantelzorger voor zijn vrouw en schoonvader. Zijn verhaal was zo herkenbaar. De donderdagavond is heilig voor hem als afleiding. Dan gaat hij squashen, en daar weet niemand dat hij mantelzorger is. 

,,Ik heb het geluk dat ik met mijn twee banen – bij FC Utrecht en het UWV- flexibel kan zijn. Daardoor kan ik op veel momenten naar mijn moeder. Ze is zwaar dementerend, woont in een groep met acht ouderen. De 88ste minuut van Ajax-FC Utrecht en er is iets mis met haar? Dan ben ik het stadion uit.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht