Utrechter Marco de Vente schilderde zijn collega's in de zorg tijdens de eerste lockdown. Twaalf van deze portretten hangen nu permanent in het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.
Volledig scherm
PREMIUM
Utrechter Marco de Vente schilderde zijn collega's in de zorg tijdens de eerste lockdown. Twaalf van deze portretten hangen nu permanent in het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. © Marnix Schmidt

Marco exposeert Covid-portretten in het Antonius: ‘Je ziet paniek én de vastberadenheid in alle ogen’

Marco de Vente ziet ze zelf als een ode aan de zorgwerkers die tijdens de eerste lockdown werden geconfronteerd met grote onzekerheid, zowel over de gezondheid van hun patiënten als over hun eigen veiligheid op de Covid-afdeling.

  1. Op slot willen ze niet, maar het gaat slecht in Utrechtse verzorg- en verpleeghuizen: ‘Teams raken uitgeput’
    PREMIUM

    Op slot willen ze niet, maar het gaat slecht in Utrechtse verzorg- en verpleeg­hui­zen: ‘Teams raken uitgeput’

    Vele ogen zijn gericht op de nijpende situatie in de ziekenhuizen, maar ook in de Utrechtse verpleeg- en verzorgingshuizen houdt het coronavirus opnieuw huis. Extra coronabedden worden geopend en huizen nemen beslissingen om besmettingen zoveel mogelijk tegen te gaan; op de ene locatie wordt dagbesteding afgeschaald, elders gaan groepsactiviteiten tijdelijk niet door. Op sommige locaties is de druk op de personeelsroosters voelbaar. „Teams raken uitgeput.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht