Volledig scherm
De marinierskazerne in Doorn verhuist naar Vlissingen. Doorn wilde de kazerne renoveren, maar minister Hans Hillen van Defensie kiest voor nieuwbouw in Zeeland. © ANP

Mariniers Doorn zien verhuizing naar Vlissingen niet zitten

Veel mariniers die nu nog in Doorn zitten hebben geen zin om naar de nieuwe kazerne in Vlissingen te verhuizen. Dat meldt de VBM, de vakbond voor burger en militair personeel. 

Volgens de vakbond spelen de woonomgeving, het gebrek aan werkgelegenheid voor de partners in Zeeland, en met name de ‘dislocatie’ daarbij een rol.

De VBM zegt steeds vaker meldingen binnen te krijgen van mariniers die dit beeld bevestigen. Er wordt een leegloop voorspeld. ,,Er zou een toekomstbestendige kazerne komen. Maar nu al blijkt dat vanwege budgettaire problemen concessies moeten worden gedaan waardoor de kazerne niet zo toekomstbestendig zal worden als voorgespiegeld”, meldt de vakbond.

Schietbaan

Het is niet voor het eerst dat er kritiek komt op de nog te bouwen kazerne in Vlissingen. Eerder meldde de AFMP, de federatie van militair en burgerpersoneel bij defensie, dat de nieuwe marinierskazerne compleet wordt uitgekleed.

Er zou geen schietbaan komen en ook geen landingsplaats voor helikopters. Landingsvaartuigen zouden er niet op het strand aan land kunnen gaan. Het ministerie van Defensie spreekt dat alles tegen.

In 2022 moet de nieuwe Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne volledig in gebruik zijn: dat betekent dat 1.800 militairen dan in Vlissingen zullen wonen en werken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht