De vriendinnen van Marion Traas (2de van rechts) oefenen nu nog in het binnenbad voor hun zwemtocht over het Lago Maggiore. Vanaf links: Annemiek, Mieke, Margriet, Anita, Nel, Marion en Petra.
Volledig scherm
De vriendinnen van Marion Traas (2de van rechts) oefenen nu nog in het binnenbad voor hun zwemtocht over het Lago Maggiore. Vanaf links: Annemiek, Mieke, Margriet, Anita, Nel, Marion en Petra. © Marion Traas

Marion zwemt voor haar zeldzame ziekte PXE het Lago Maggiore over

Je hebt een zeldzame ziekte en één van de weinige onderzoeken die er naar wordt gedaan, dreigt te stranden door gebrek aan financiële middelen. Dus, wat doe je dan? Marion Traas (59) uit IJsselstein wil samen met haar vriendinnen het Lago Maggiore over te zwemmen en hoopt daarmee geld bij elkaar te brengen.

  1. Dit huis kan zo 400.000 euro opleveren, maar het staat al jaren leeg: ‘Vroegen ons af of er iemand dood ligt’
    PREMIUM

    Dit huis kan zo 400.000 euro opleveren, maar het staat al jaren leeg: ‘Vroegen ons af of er iemand dood ligt’

    Spinrag wappert om de deurknop van de donkerblauwe voordeur van de Jan Pieterszoon Coenstraat 53 in Utrecht. Het is een riante benedenwoning, eentje die in deze straat voor zeker 400.000 euro verkocht kan worden. Maar deze woning staat al jaren leeg, net als zo’n 1500 andere huizen in de stad. Middenin een wooncrisis, waarin talloze woningzoekenden wanhopig jagen op een huis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht