Volledig scherm
© Dierenkliniek Lunetten

Massale belangstelling om het nieuwe baasje van Droppie te worden

Er massale belangstelling om het nieuwe baasje van het Utrechtse katje Droppie te worden. De mailbox van de Dierenkliniek Lunetten stroomt over, de telefoon staat roodgloeiend. Iedereen wil iets weten over Droppie. Het leven van het zwarte poesje werd onlangs gered door dierenarts Gaby van den Berg. Het geld voor de benodigde operatie zamelde ze in via Facebook.

Volledig scherm
© Dierenkliniek Lunetten

De dierenarts voelt zich overvallen door de grote aandacht, ook van de media. 'We worden gebeld door mensen uit Den Helder, Amsterdam, Den Haag, overal vandaan eigenlijk. Ik wil alleen maar een nieuw baasje voor Droppie. Daarom zocht ik de publiciteit, maar de aandacht voor Droppie is wel heel erg massaal aan het worden. Dit had ik nooit verwacht,' zegt ze in het AD/Utrechts Nieuwsblad.

Droppie werd twee weken met een gebroken pootje bij de dierenkliniek binnengebracht. De operatiekosten van 1200 euro konden de eigenaren niet betalen en ze stelden voor om de poes in te laten slapen. Van den Berg kon dat niet over haar hart verkrijgen, adopteerde de kitten en liet haar voor een zacht prijsje van 500 euro opereren door specialist Edgar Scheepens.

Zo'n veertig mensen willen Droppie wel als huisdier. Maandag kiest het team van de dierenkliniek het nieuw baasje.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht