Volledig scherm
Koningin Máxima zwaait naar de deelnemers van het evenement over sociaal ondernemen bij Seats2Meat. Rechts burgemeester Jan van Zanen, links commissaris van de koning Willibrord van Beek. © ANP

Máxima praat in Utrecht over sociaal ondernemerschap

Koningin Máxima was vanochtend in Utrecht om te praten over sociaal ondernemersschap. Bij Seats2Meat in Hoog Catharijne werd daarover een symposium gehouden.

Volledig scherm
Koningin Máxima met op de achtergrond burgemeester Jan van Zanen. © ANP

Máxima sprak met verschillende deelnemers over sociaal ondernemerschap op het evenement met de naam 'Social Value is serious value'. Het bedrijf Social Powerhouse startte in 2013 vanuit de vergaderruimte van Seats2meat met 'duurzaam sociaal ondernemerschap.

Idee erachter is dat ondernemers met een netwerk elkaar ontmoeten en elkaars expertise benutten met gesloten beurs. Tegelijkertijd worden de netwerken van beide ondernemers op deze manier uitgebouwd.

Het evenement van vanmorgen is volgens de organisatie al een vorm van sociaal ondernemen op zichzelf, omdat allerlei ondernemers er elkaar  ontmoeten en hun kennis uitwisselen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht