Volledig scherm
Koningin Maxima opent de Onderwijstentoonstelling

Máxima zet Jaarbeurs op z’n kop

Juffen van de Kathedrale Koorschool in Utrecht die normaal gesproken een klas met 30 leerlingen met één blik stil krijgen, balanceren nu zelf gillend op een wankel krukje. Ze moeten en zullen een foto nemen van koningin Máxima. Hun gejoel werkt, Máxima kijkt op. ,,Dit gelooft de klas nooit,’’ jubelt één van hen, terwijl ze haar telefoon laat klikken.

De koningin zette vanochtend de Jaarbeurs in Utrecht op stelten bij de opening van de Nationale Onderwijstentoonstelling. Ze bezocht verschillende stands, gevolgd door een enorme kluwen fotografen, bestuurders, cameramannen, argeloze beursbezoekers en groot aantal beveiligers.

Juist een bezoek aan zo’n evenement, in een grote open ruimte met duizenden bezoekers is uit beveiligingsoogpunt een stevige klus. In en om de Jaarbeurs was een flinke politiemacht op de been, binnen kregen Máxima’s eigen bodyguards van de Dienst Bewaken en Beveiligen ondersteuning van beveiligers van de Jaarbeurs.

Onderwijs

Volledig scherm
Máxima in gesprek met professionals uit het onderwijs © AD

De koningin houdt zich veel bezig met onderwijs. Niet alleen als moeder van drie schoolgaande dochters, maar ook als erevoorzitter Méér Muziek in de Klas en Wijzer in Geldzaken. Stands van die organisaties bezocht ze vanochtend ook.

Vorige week, bij de traditionele nieuwjaarsontvangst in het paleis op de Dam, hadden zij en koning Willem-Alexander naast de gebruikelijke gasten vooral mensen uit de onderwijswereld uitgenodigd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht