Volledig scherm
Stadskantoor Utrecht. © ANP

MBO-stagiairs krijgen straks bij gemeente Utrecht evenveel betaald als hun HBO- en WO-collega’s

MBO-studenten krijgen vanaf volgend jaar evenveel geld voor een stage bij de gemeente Utrecht als stagiairs van het HBO en WO. In plaats van 350 euro per maand ontvangen zij vanaf 1 januari 500 euro per maand.

Het college van B&W heeft besloten de stagevergoeding te verhogen naar aanleiding van mondelinge vragen van de PvdA en D66. Die partijen stelden eind september voor om de vergoeding voor MBO-studenten gelijk te trekken met die van HBO- en WO-studenten.  

Uit een brief aan de gemeenteraad blijkt vandaag dat het college instemt met het voorstel, omdat ze de bijdrage van MBO-ers meer zijn gaan inzien en waarderen, staat in de brief. De verhoging van de stagevergoeding moet die waardering zichtbaar maken. 

De kosten voor de verhoging van de stagevergoedingen worden door de gemeente geschat op zo’n 37.000 euro. Er wordt geen extra geld beschikbaar gesteld  geld door burgemeester en wethouders. De afdelingen waar de studenten stage lopen, moeten de kosten daarom zelf opvangen binnen hun begroting. 

In de loop van 2020 zal er gekeken worden wat de verhoging van de vergoeding betekent voor het aantal stageplekken bij de gemeente. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht