Volledig scherm
De ontploffing op de Kaap Hoorndreef trok veel bekijks. © AD

Medewerkers Tussenvoorziening in Overvecht totaal verbijsterd door ontploffing

Bij De Tussenvoorziening wordt met verbijstering gereageerd op de ontploffing die het onderkomen aan de kaap Hoorndreef in Overvecht vrijdag heeft getroffen. ,,Met tuitende oren liepen medewerkers naar buiten.”

De schade die het pand opliep door de ontploffing is groot, nadat onder meer drie ramen sneuvelden. ,,Er is veel vernield, alles is provisorisch gerepareerd”, reageert directeur Jules van Dam. De vier medewerkers die aanwezig waren toen de ontploffing plaatsvond zijn volgens hem enorm geschrokken.

Quote

Je denkt aan een ontevreden klant. Maar wij weten niemand die zó ontevreden is.

Jules van Dam

Kattenkwaad

,,We zijn totaal verbijsterd dat dit gebeurd is”, zegt Van Dam, die geen idee heeft wie achter de ontploffing zit. ,,Je denkt aan een ontevreden klant. Maar wij weten niemand die zó ontevreden is. Het kan ook ‘kattenkwaad’ zijn.” De Tussenvoorziening houdt zich bezig met begeleiding van daklozen en is gevestigd in een flatgebouw, waar vermoedelijk iets naar binnen is gegooid dat geëxplodeerd is.

De politie heeft in de omgeving gezocht naar een mogelijke verdachte maar dat heeft niet geresulteerd in een aanleiding, nadat vanuit het niets vrijdagmiddag rond 14.00 uur de explosie ontstond. Sporenonderzoek is verricht om later mogelijk alsnog een verantwoordelijke te vinden.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht