Volledig scherm
Foto ter illustratie © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Meer dan duizend automobilisten
op A2 op de bon voor te hard rijden

Sinds vrijdagavond tien uur zijn er meer dan duizend automobilisten op de bon gegaan op de A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Holendrecht. Er wordt daar door Rijkswaterstaat aan de weg gewerkt.

Het asfalt op dit traject is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen.

De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen ook nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel geldt dat voor de hele rijbaan. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

In dit weekend (tot maandagmorgen 5.00 uur) zijn onder meer de afrit naar Breukelen, parkeerplaats Ruwiel en het Shelltankstation afgesloten. Ook zijn er tussen Maarssen en Breukelen minder rijstroken beschikbaar. De extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

  1. Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen eruit
    PREMIUM

    Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemees­ter Jan van Zanen eruit

    Jan van Zanen (57) wil graag nog eens zes jaar burgemeester van Utrecht zijn. Op 1 januari 2020 loopt zijn huidige ambtstermijn af. Diane Hoekstra, politiek verslaggever van het AD Utrechts Nieuwsblad, volgde hem in 2017 vier weken lang. Onvermoeibaar snelde hij toen van vergadering naar lezing, van opening naar ongeluk. Hij oogde ontspannen, maar was dat niet. ,,Het is elke dag weer keihard werken.’’ Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 juni 2017. Omdat gisteren de procedure van herbenoeming in gang is gezet, wordt het nu opnieuw gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht