Volledig scherm
Een Sprinter op station Amersfoort. © ANP

Meer treinen vanuit Leidsche Rijn naar Utrecht CS en Leiden

Reizigers in Leidsche Rijn kunnen binnenkort in de ochtend- en avondspits elk kwartier een stoptrein nemen naar Leiden en Utrecht. De treinen die nu alleen nog tussen Leiden en Alphen aan den Rijn rijden, rijden dan door naar Utrecht Centraal. De ritten tussen 6.00 en 10.00 uur in de ochtend en tussen 15.00 en 19.00 uur in de middag worden uitgevoerd met nieuw sprintermaterieel.

De extra spitspendel Utrecht-Leiden is de uitkomst van gesprekken tussen ProRail, NS en de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Zij hebben afgesproken om de extra spitsverbinding zo spoedig mogelijk te realiseren. ProRail en NS onderzoeken de komende maanden wanneer de spitspendel daadwerkelijk in de dienstregeling komt te staan. Ook onderzoeken zij of deze treinen een extra stop kunnen maken op Utrecht Leidsche Rijn.

De vier partijen spreken ook al enige tijd over het versnellen van de intercity tussen Leiden en Utrecht. Zij hebben afgesproken om daarvoor een plan van aanpak op te stellen en voor de zomervakantie afspraken te maken over een vervolg.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht