Volledig scherm
© anp

Meeste elektrische auto's in Veenendaal

De eigenaren en gebruikers van de 122 geregistreerde elektrische auto’s in Wageningen hebben in de Vallei de beste kans een laadpaal te vinden in hun woonplaats. De stad telt liefst 106 openbare of semi-openbare laadpalen. Wie in Rhenen een elektrische auto heeft (dat zijn er 99) moet meer moeite doen om zijn voertuig op te laden aan een van de 20 laadpalen.

Dit blijkt uit cijfers die de Klimaatmonitor heeft verzameld. Daaruit blijkt onder meer dat er in september in heel Nederland 132.000 elektrische auto’s rond reden. Daarvan stonden er 538 geregistreerd in Veenendaal. De gemeente Utrechtse Heuvelrug telt er 339 en Renswoude 34.

De Veenendaalse elektrische rijder kan kiezen uit 153 laadpalen, dus moet wat meer moeite doen dan zijn Wageningse collega. Ook de duurzame Edese autogebruiker heeft minder keuze. Daar staan 227 laadpalen. Renswoude heeft er vijf en in de gemeente Utrechtse heuvelrug staan er 101.

Verspreid over Nederland staan er ruim 40.000 laadpalen. Die zijn openbaar of semi-openbaar. In het laatste geval staan ze op privégrond, maar mag iedereen ze gebruiken. Bijvoorbeeld in een parkeergarage of bij een tankstation. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht