Volledig scherm
PREMIUM
Pepijn van Kempen (met microfoon) en Joep van Merwijk zingen voor hun schoolproject mee met speelfilms. © William Hoogteyling

Meezingen met ‘Grease’ en ‘Mamma Mia!’: muzikaal examenproject Culemborg

Het eerste Nederlandse Meezing Filmfestival is een feit. Van 1 tot en met 4 februari kan iedere bezoeker ongegeneerd meeblèren met klassiekers als Ja Zuster, Nee Zuster en Grease. Verantwoordelijk voor dit wellicht mondiale unicum zijn scholieren Pepijn van Kempen en Joep van Merwijk uit Culemborg.

Het begon met het profielwerkstuk van de twee vrienden (allebei 18). Dat is de ‘meesterproef’ waarmee de vwo-leerlingen hun examenjaar op het KWC in Culemborg afsluiten. „Joep en ik wisten niet zo gauw wat we moesten doen”, vertelt Pepijn. „Tot Jeroen Galema, onze docent maatschappijleer, suggereerde dat we een filmfestival gingen organiseren.”

  1. Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstandboy over zijn depressies en ‘onze belastingcenten’
    PREMIUM
    VIDEO

    Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstand­boy over zijn depressies en ‘onze belasting­cen­ten’

    Waar hij zich eerder schaamde voor zijn situatie, is het nu zijn handelsmerk: Ivo Jager (30), ofwel ‘Bijstandboy’, deelt via YouTube zijn leven, dat in het teken staat van zijn mentale gezondheid, de bijstand en... Bunnik. „Mensen die door mentale klachten in de bijstand zitten zijn niet gerepresenteerd in het straatbeeld en daar wil ik verandering in brengen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht