Volledig scherm
. © ANP

Meisje (14) moest tijdens mishandeling bloot in ijskoud water staan

Een meisje van 14 jaar blijkt in januari in de buurt van het Centraal Station in Utrecht gruwelijk te zijn vernederd. Twee jonge meiden van 15 en 17 jaar worden ervan verdacht het meisje te hebben bedreigd en gestoken met een mes. Ze moest zich vervolgens uitkleden en zich naakt laten fotograferen, terwijl ze in ijskoud water moest gaan staan.

De meisjes zagen elkaar op het station van Utrecht. De verdachten uit Deelen en Utrecht lieten het slachtoffer volgens de aangifte een mes zien, prikten haar daarmee en de jongste van de twee zei: ‘Jij gaat met ons meelopen, anders steek ik je dood’.

Uitkleden

Aan de Jaarbeurszijde in de buurt van de Rabobank moest het meisje zich uitkleden en werd ze gefotografeerd en gefilmd door de verdachten. Toen ze haar handen voor haar borsten en haar schaamstreek wilde houden, zei de 15-jarige volgens de aanklacht: ‘kap daarmee, anders steek ik je dood.’

Het slachtoffer moest op de koude januari-avond, de gevoelstemperatuur was toen net onder de nul graden, ook naakt tot borsthoogte in het water gaan staan. Daarna werd er shampoo over haar hoofd gegoten. De oudste verdachte beet haar toe: ‘Kijk deze k-hoer naakt zijn’. Het slachtoffertje werd ook geslagen en met het mes geraakt toen ze dat probeerde af te weren.

Onderbroek

Uiteindelijk gingen de jonge vrouwen er vandoor met de tas van het slachtoffer, waarin haar portemonnee, haar tablet en telefoon zaten. Ze namen ook haar onderbroek mee.

De meiden die verantwoordelijk worden gehouden voor de vernedering, stonden vandaag voor het eerst voor de rechter. Omdat het om minderjarige verdachten gaat, is de rechtszaak achter gesloten deuren. Het Openbaar Ministerie kan om die reden ook niks zeggen over de beweegredenen van de verdachten.

Bekenden

Volgens advocaat Marije Jeltes van het slachtoffer, dat uit ‘de omgeving van Utrecht’ komt, waren verdachten en slachtoffer bekenden van elkaar. Van de jongste verdachte is bekend dat ze in een jeugdinstelling in Zeist zat en daar met enige regelmaat wegliep.

De zaak wordt op 11 juli inhoudelijk door de rechtbank van Utrecht behandeld.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht