De winnende foto van een jan-van-gent.
Volledig scherm
De winnende foto van een jan-van-gent. © Melvin Redeker/ BWPA 2017

Melvin beklimt klif om winnende foto van zeevogel te schieten

Met een portret van een jan-van-gent heeft Melvin Redeker in de categorie dierenportretten de eerste prijs gewonnen bij de British Wildlife Photography Awards. De fotograaf uit Lopikerkapel maakte de foto tijdens een trip voor zijn stichting In de Noordzee.

Het portret van de jan-van-gent maakte Redeker op de Shetland eilanden in Schotland. Duizend jan-van-genten nestelen hier op hoge rotswanden. Het portret van de zeevogel is recht van boven genomen. 

Met zijn achtergrond als bergbeklimmer heeft Redeker liggend op een klifrand de foto gemaakt. Recht naar beneden kijkend had hij uitzicht op een groepje jan-van-genten. ,,Ik praatte tegen ze en één van hen keek omhoog, waarbij zijn ronde hoofd met die prachtige blauwe ogen mooi symmetrisch uitkwam tegen zijn witte verenkleed”, legt Redeker uit. 

Eerder dit jaar had Redeker voor In de Noordzee al succes bij de Underwaterphotographer of the Year  Awards 2017. De jury kende die prijs toe voor zijn foto waarin hij op de zeebodem letterlijk oog in oog ligt met orka’s in de Noordzee. 

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht