Volledig scherm
PREMIUM
Fiona van Doorn (37) en Melvin Redeke(49) in de wei die grenst aan hun achtertuin. © Angeliek de Jonge

Melvin zwemt met orka: ‘Ik wist dat hij me niet zou aanzien voor een zeehond’

In de schaduw van een orka zwemmen, dan moet je niet bang zijn uitgevallen. Melvin Redeker is dat niet en ook zijn vrouw Fiona zoekt graag de spanning op. Als het avontuurlijke koppel uit Lopikerkapel niet op expeditie naar de Noordzee is, vertellen ze graag in het theater over hun ‘ontdekkingsreis onder de golven’. “Iedereen kan bijdragen aan een gezonde Noordzee.”

De roep van de orka hoorden ze voor het eerst op vakantie in Schotland. Fiona van Doorn (37): ,,We waren aan het wandelen langs de ruige kust. De zon kwam op, we keken uit over de Noordzee. Daar zagen we ineens twee rugvinnen door het water glijden. We dachten: ‘Hè? Orka’s? Hier in de Noordzee?’ Bij die verwondering is het begonnen. Tja, en als je dan meer wilt weten over het gedrag van de orka, dan moet je onder water zijn om dat nader te kunnen bestuderen.’’

  1. Cultuursnuiven in Utrecht? Van absurde komedie tot de 3JS (en je kunt ook nog naar het circus)

    Cul­tuursnui­ven in Utrecht? Van absurde komedie tot de 3JS (en je kunt ook nog naar het circus)

    In de nieuwste absurde komedie van John van Eerd, Herrie in de Keuken, gieren de snorren, pruiken en petten door de zaal. Als eigenaar van een noodlijdende snackbar proberen Van Eerds alter ego Harrie en zijn compagnon hun armzalige frietjes en gehaktballen aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie, maar de zon begint te schijnen als de valse eigenaresse van de aangrenzende tattooshop een oplossing biedt. Tot de controleur van de voedselinspectie zich meldt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht