Met Domstad jeugdorkest verbinding maken met de stad

Met een pop-upconcert op de trappen bij het stadhuis van Utrecht trapte het Domstad Jeugd Orkest het 25-jarig jubileumjaar af. De 180 leden van het orkest, van acht tot achttien jaar, verrasten de trein- en buspassagiers met een orkest. 

Het zal niet de enige keer zijn dat het jeugdorkest op de Utrechtse straat musiceert. Voorzitter Ingrid Meijer: ,,Dit is onze aftrap. In het komend jaar zal Utrecht op verschillende pleinen verschillende orkesten tegen komen. Presenteren en verbinden met de stad. Er komen meer pop-upconcerten zodat de inwoners van de stad van onze muziek kunnen genieten.”

De eerste keer buiten voor een groot publiek, het is Meijer goed bevallen. ,,Het is heerlijk om buiten te spelen. Je hebt ander publiek en mensen worden verrast. Het orkest is ooit ontstaan, omdat een mevrouw geen orkest voor haar dochter kon vinden. We zijn klein begonnen en hebben nu vijf orkesten. Nee, ik speel geen instrument, mijn dochter wel. Maar dat is geen probleem, ik regel veel.”

Voor de 10-jarige Bjarne van Lith is uitje naar de trappen bij het stadhuis leerzaam en leuk. ,,Dit is wel heel erg leuk. Voor zoveel publiek spelen we niet vaak. Maar ik geloof niet dat ik later beroepsmusicus zal worden. Ik vind voetbal ook leuk en ik ben voor FC Utrecht.’’ 

Volledig scherm
Het Utrechts Jeugdorkest treedt op op het Jaarbeursplein. © Foto Ruud Voest

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht