Met ongekend machtsvertoon achter Taghi en Razzouki aan

Met ongekend machtsvertoon heeft de politie dinsdagochtend in alle vroegte geprobeerd de mocromaffia een flinke slag toe te brengen. Met tien invallen op verschillende locaties in de regio Utrecht en acht aanhoudingen hoopt de politie de voortvluchtige kopstukken Ridouan Taghi en Saïd Razzouki op het spoor te komen. Wat is er aan de hand?

Volledig scherm
Met veel agenten en automatische vuurwapens viel de politei binnen © ANP

Het beeld oogt surrealistisch en on-Nederlands. Politiemannen die met automatische vuurwapens in de aanslag staan om ervoor te zorgen dat de rechercheurs in veiligheid kunnen werken. Kennelijk heeft de politie ingeschat dat de zoekacties mogelijk reacties zouden uitlokken. ,,Dit is niet het beeld dat je normaal hebt als de politie een huiszoeking doet. Maar het is allemaal voor de beveiliging”, zegt politiewoordvoerder Thomas Aling. Politie en justitie houden rekening met de ergste scenario’s, zo blijkt. Zeven mannen in de leeftijd van 25 tot 46 jaar werden uiteindelijk aangehouden.

Taghi (41) en Razzouki (46) staan al ruim een halfjaar op de internationale opsporingslijst. De politie ziet in het duo de kopstukken van een bende die jarenlang verantwoordelijk is geweest voor de import van ongekende hoeveelheden kilo’s cocaïne en hasj. Daarnaast wordt in het criminele circuit gefluisterd dat zeker tien liquidaties in de onderwereld aan de twee zijn toe te schrijven. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht