Michaël Roele (24) heeft Osteogenesis Imperfecta (IO) een zeldzame bindweefselaandoening waardoor hij zijn botten sneller breekt.
Volledig scherm
PREMIUM
Michaël Roele (24) heeft Osteogenesis Imperfecta (IO) een zeldzame bindweefselaandoening waardoor hij zijn botten sneller breekt. © Mel Boas

Michaël (24) brak meer dan 30 keer zijn botten: ‘Ik ben gestopt met tellen’

Van een barkruk vallen en je beide benen breken. Dat overkwam Michaël Roele (24) uit Houten twee maanden geleden. Hij heeft Osteogenesis Imperfecta (OI), een zeldzame, aangeboren en erfelijke bindweefselaandoening, waardoor zijn botten veel breekbaarder zijn dan die van iemand zonder OI. Hij legt zijn herstelproces vast in een podcast. 

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Enorme schade na plofkraak in de Choorstraat
  Play

  Enorme schade na plofkraak in de Choor­straat

 2. Winkelen: het mag weer (en zo zag dat eruit)
  Play

  Winkelen: het mag weer (en zo zag dat eruit)

Utrecht