Volledig scherm
De kerstboom in het centrum van Culemborg werd vanmorgen met een hoogwerker van de brandweer opnieuw opgetuigd. © William Hoogteyling

Middenstand neemt mislukte kerstboom onder handen

De aanvankelijk zo beroerd versierde Culemborgse kerstboom is weer toonbaar. Twee ondernemers, van wie er eentje bij de brandweer zit, konden de slordige feestverlichting niet langer aanzien en besloten zelf tot een make-over.

Volledig scherm
De slordig opgetuigde kerstboom, zoals die er gisteren nog bij stond. © Facebook

Dus stond gisterochtend voor de tweede keer in twee dagen de ladderwagen van de Culemborgse brandweer bij de boom voor het stadhuis aan de Markt.

Nu gebeurde dat om de verlichtingsslang, die eerst nogal knullig en slordig om de boom heen was gekruld, te verwijderen en er een aantal strengen met witte lampjes voor in de plaats te hangen.

Die lampjes had restauranthouder Lodewijk van Brummelen nog liggen. ,,Dus heb ik klokkenmaker en brandweerman Jasper van Everdingen gebeld en voorgesteld dat we samen snel die schande zouden rechtzetten. Zo veel moeite kost dat niet.''

Lachtertje van Nederland
De slordig versierde kerstboom werd begin deze week, nadat de eerste foto's op Facebook waren opgedoken en AD.nl er vervolgens melding van maakte, het lachertje van Nederland. Volgens de gemeente was het een te lastige klus geweest om de zware ketting met lampjes, net aangeschaft, goed in de boom te draperen. En het was te duur om de klus nog eens over te doen, zei een woordvoerder. 

Sommige Culemborgers lieten het niet bij klagen over het slechte werk en wilden zelf de boom fraaier optuigen. Van Everdingen en Van Brummelen waren het meest daadkrachtig, regelden toestemming van de gemeente, maar hielden hun actie stil tot ze daadwerkelijk van start gingen.

Volledig scherm
De nieuwe situatie. © Foto Martijn Verburg

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht