Volledig scherm
© Rick Beijn

Milieugroep Zuilen en crossclub praten over inperking aantal crosswedstrijden

De Milieugroep Zuilen gaat met Motorcross Club Utrecht (MCU) bekijken of het aantal crosswedstrijden en -trainingen dit jaar beperkt kan worden, zolang de beloofde geluidswal er nog niet staat.

Dat is vanmorgen afgesproken tijdens een rechtszaak die de milieugroep tegen de gemeente Utrecht had aangespannen. De milieugroep wilde eigenlijk via de rechter bereiken dat de komst van de geluidswal als eis in de verruimde vergunning voor wedstrijden en trainingen voor MCU wordt opgenomen. 

Garantie

De gemeente gaf echter aan dat de ruimere vergunning afgegeven mocht worden zonder de geluidswal als garantie. De gemeente en MCU beloofden echter nogmaals dat de wal langs het crossterrein op bedrijventerrein Lage Weide er zeker komt, om zo de geluidsoverlast voor de inwoners van Zuilen te beperken.

Door de ruimere vergunning kan MCU dit jaar veel meer crosswedstrijden houden.  Door in overleg het aantal wedstrijden en trainingen terug te dringen, hoopt de milieugroep de overlast nog enigszins beperkt te krijgen. MCU en de gemeente hopen dat de geluidswal er tegen het einde van het jaar staat. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht