Volledig scherm
© Rick Beijn

Milieugroep Zuilen en crossclub praten over inperking aantal crosswedstrijden

De Milieugroep Zuilen gaat met Motorcross Club Utrecht (MCU) bekijken of het aantal crosswedstrijden en -trainingen dit jaar beperkt kan worden, zolang de beloofde geluidswal er nog niet staat.

Dat is vanmorgen afgesproken tijdens een rechtszaak die de milieugroep tegen de gemeente Utrecht had aangespannen. De milieugroep wilde eigenlijk via de rechter bereiken dat de komst van de geluidswal als eis in de verruimde vergunning voor wedstrijden en trainingen voor MCU wordt opgenomen. 

Garantie

De gemeente gaf echter aan dat de ruimere vergunning afgegeven mocht worden zonder de geluidswal als garantie. De gemeente en MCU beloofden echter nogmaals dat de wal langs het crossterrein op bedrijventerrein Lage Weide er zeker komt, om zo de geluidsoverlast voor de inwoners van Zuilen te beperken.

Door de ruimere vergunning kan MCU dit jaar veel meer crosswedstrijden houden.  Door in overleg het aantal wedstrijden en trainingen terug te dringen, hoopt de milieugroep de overlast nog enigszins beperkt te krijgen. MCU en de gemeente hopen dat de geluidswal er tegen het einde van het jaar staat. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Utrechtse filmtheater 't Hoogt trekt in augustus en september de provincie in met het evenement Cinema Buiten. In samenwerking met de provincie en gemeente Utrecht organiseert het filmtheater openluchtfilmvoorstellingen op elf bijzondere erfgoedlocaties in de regio. De aftrap is vanavond bij Huis Doorn, waar de Franse film C'est La Vie! wordt vertoond, een komedie van de makers van kaskraker Intouchables. De film vangt aan na zonsondergang, om 21.30 uur. Let op: kaartverkoop gebeurt alleen online en kaartjes kunnen niet worden gereserveerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht