Volledig scherm
PREMIUM
De borden voor de milieuzone © ANP

Milieuzone is nu echt een blijvertje

De Utrechtse milieuzone staat definitief vast. De Raad van State maakte vandaag een einde aan een jarenlange juridische strijd om deze milieumaatregel, die dieselauto’s met een bouwjaar van vóór 2001 de toegang tot een groot deel van het centrum ontzegt.

Volgens de hoogste bestuursrechter heeft het Utrechtse college van B en W het besluit om een milieuzone in te stellen voor de binnenstad goed afgewogen. Daarbij hoeft ‘de absolute noodzaak van een verkeersbesluit niet te worden aangetoond’, aldus de Raad. Het maakt dus niet uit of de milieueffecten mogelijk marginaal zijn. Het is voldoende dat het milieubelang wordt gediend en dat de gemeente inzichtelijk maakt hoe de belangen - voor en tegen - tegen zijn afgewogen.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrechter in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht