Volledig scherm
PREMIUM
De borden voor de milieuzone © ANP

Milieuzone is nu echt een blijvertje

De Utrechtse milieuzone staat definitief vast. De Raad van State maakte vandaag een einde aan een jarenlange juridische strijd om deze milieumaatregel, die dieselauto’s met een bouwjaar van vóór 2001 de toegang tot een groot deel van het centrum ontzegt.

Volgens de hoogste bestuursrechter heeft het Utrechtse college van B en W het besluit om een milieuzone in te stellen voor de binnenstad goed afgewogen. Daarbij hoeft ‘de absolute noodzaak van een verkeersbesluit niet te worden aangetoond’, aldus de Raad. Het maakt dus niet uit of de milieueffecten mogelijk marginaal zijn. Het is voldoende dat het milieubelang wordt gediend en dat de gemeente inzichtelijk maakt hoe de belangen - voor en tegen - tegen zijn afgewogen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    De Utrechtse binnenstad staat vanaf vandaag weer in het teken van het Smartlappenfestival. In meer dan veertig cafés, restaurants en zelfs musea zijn de komenden drie dagen 75 gratis optredens te zien. Optredens worden gegeven door onder andere De Anitaas, Willie en de Billies, De Buren en Carola Kraai. Naast optredens is er ook Smartlappenkaraoke en worden er diners gegeven. Tijdens het festival wordt het Utrechtse biertje Dom Blondje geschonken. Van ieder verkocht biertje gaat een deel naar de renovatie van de Domtoren. Meer informatie is te vinden op www.smartlappenfestival.nl.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

  • Mee eens (81%)
  • Niet mee eens (19%)
924 stemmen