Volledig scherm
Barry Hay spreekt Ricardo Kronenburg toe, de miljoenste bezoeker van TivoliVredenburg. Naast hem zijn ouders. Uiterst rechts Cesar Zuiderwijk, links directeur Frans Vreeke van het muziekgebouw. © AD

Miljoenste bezoeker voor TivoliVredenburg

Muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht verwelkomde maandagavond de miljoenste bezoeker sinds de opening in mei van vorig jaar.

Ricardo Kronenburg (15) uit Nieuwegein liet maandagavond het miljoenste toegangskaartje scannen. Hij was met zijn ouders Linda (49) en Carlo (55) Kronenburg naar Utrecht gekomen voor een concert van Golden Earring.

Zanger Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk kwamen hem voor het optreden in de Ronda-zaal feliciteren met de mijlpaal voor het muziekpaleis.

Ondanks de tegenvallende financiële resultaten van het nieuwe muziekpaleis, zit het volgens directeur Frans Vreeke wel goed met het aantal bezoekers. Er was gerekend op een half miljoen bezoekers per jaar, maar dat aantal was al veel eerder bereikt. Na nog geen anderhalf jaar zijn er dus al een miljoen kaartjes verkocht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht