Volledig scherm
Een artist impression van Blokhoeve West met aan het water de twaalf koopwoningen. © Lunee Vastgoed

Minder appartementen en supermarkt erbij in plan Blokhoeve West

Wat appartementen eraf, een supermarkt erbij. Dat zijn de voornaamste wijzigingen in het nieuwe plan van Lunee Vastgoed voor Blokhoeve West, in Nieuwegein naast het NBC Congrescentrum.

De eerste versie riep nogal wat weerstand op bij omwonenden en aanpalende ondernemers. Aan hun grieven is wat betreft Arthur van Neerijnen en Mark Heideman van Lunee een heel stuk tegemoet gekomen.

Ingeruild

Zo zijn drie appartementenblokken aan het water ingeruild voor twaalf  twee-onder-één-kappers en maakt een Aldi-supermarkt deel uit van de plannen. Ook is de wand die het woongebied moet scheiden van het congrescentrum verder aangevuld met woningen en mogelijk horeca. het plan telt nu in totaal bijna 200 huizen.

 ,,De buurt was niet zo blij met de oorspronkelijke appartementenblokken. Dat heeft ons ertoe gebracht daar nog eens goed naar te kijken‘’, aldus Heideman. ,,Voor die appartementen was een parkeerkelder nodig, die vanwege de hoge waterstand enorm kostbaar was. Voor de woningen hoeft dat niet, daardoor is dat dat financieel aantrekkelijk‘’, voegt Van Neerijnen er aan toe.

Quote

De buurt was niet zo blij met de oorspronke­lij­ke appartemen­ten­blok­ken. Dat heeft ons ertoe gebracht daar nog eens goed naar te kijken

Marc Heideman, Lunee Vastgoed

Ondernemer Justin van Hooijdonk van het NBC Congrescentrum, is in een reactie eens stuk milder gestemd over de plannen dan eerder dit jaar. ,,Deze visie is een stuk beter en er is beter over gecommuniceerd. Wij zijn ook vóór ontwikkeling van het gebied. De scheiding tussen wonen en werken kan nog beter, maar daarvoor zijn wat mij betreft geen aanpassingen nodig die het gehele plan omver gooien. Die zijn goed in te bouwen”.

Karakter gebied verandert

Van Hooijdonk signaleert wel dat met de komst van een supermarkt  het karakter van het gebied verandert. We krijgen opeens winkelend publiek in het buitengebied. Hoe gaan we daar mee om?”vraagt Van Hooijdonk zich hardop af.

Gevolg van het nieuwe plan is dat honderd appartementen plaats maken voor 12 twee-onder-éénkapwoningen. Volgens Heideman hoeft dat in Nieuwegein geen bezwaar te zijn omdat daar juist, onder meer door het verbouwen van kantoren veel appartementen bij komen.

De projectontwikkelaars hopen dat het college van Nieuwegein dit voorjaar goedkeuring geeft aan de plannen zodat in het najaar de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan gevolgd kan worden. Dan kan ook de omgeving nog reageren. ,,Als er geen bezwaren worden ingediend, hopen wij te beginnen met bouwen in 2020‘’. aldus Van Neerijnen.

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht