Volledig scherm
Het fietspad onderaan het talud van de Huis te Vleutenbaan waar in de afgelopen periode een aantal fietsende scholieren werd beroofd. © Marnix Schmidt

Minderjarige verdachten door politie van bed gelicht voor berovingen Leidsche Rijn

UpdateDe politie heeft vanochtend drie verdachten van 13, 14 en 16 jaar uit Utrecht van hun bed gelicht in verband met de berovingen van jongeren in Leidsche Rijn vorige maand. 

De afgelopen weken werden meerdere scholieren in de wijk bestolen. De eerste melding werd 17 januari gedaan, waarbij in een week vier scholieren werden bestolen van geld, kledingstukken en een dure koptelefoon. Wijkagent Jan-Michel Quak deed daarom samen met de scholen Amadeus Lyceum en Academie 10 een oproep om niet met al te opvallende dure spullen rond te fietsen.

De verdachten reden rond op opoefietsen en zochten volgens de politie hun slachtoffers bewust op. Wie dure apparaten zichtbaar bij zich had, werd verderop op een rustige plek klemgereden en in sommige gevallen met enkele klappen van die spullen beroofd. 

De schrik zat er goed in bij veel scholieren in Leidsche Rijn. Een van de slachtoffers vertelde na de beroving dat hij doodsbang was tijdens de overval, waarbij hij een aantal rake klappen kreeg. ,,Ik scheet alle kleuren die ik schijten kon.”

De drie verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij één van de vier overvallen op 15, 17, 19 en 21 januari. De politie onderzoekt nog of ze bij meerdere overvallen betrokken zijn. Ook wordt onderzocht of er nog meerdere overvallen zijn geweest waarvan geen aangifte is gedaan. Momenteel is daar nog geen zicht op, laat de politie weten. Slachtoffers van eventuele overvallen die geen aangifte hebben gedaan, wordt gevraagd dat alsnog te doen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

Wijkagent Jan-Michiel Quak is blij met de aanhoudingen. Volgens hem waren Leidsche Rijners niet enorm bezig met de berovingen. ,,Het was wel een ding dat leefde, maar er was geen grote onrust. Het is niet zo dat mensen doodsbang waren. De laatste beroving is al een tijdje geleden, dus de rust was al aardig teruggekeerd. Deze aanhoudingen dragen daar wel aan bij natuurlijk.”

  1. Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstandboy over zijn depressies en ‘onze belastingcenten’
    PREMIUM
    VIDEO

    Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstand­boy over zijn depressies en ‘onze belasting­cen­ten’

    Waar hij zich eerder schaamde voor zijn situatie, is het nu zijn handelsmerk: Ivo Jager (30), ofwel ‘Bijstandboy’, deelt via YouTube zijn leven, dat in het teken staat van zijn mentale gezondheid, de bijstand en... Bunnik. „Mensen die door mentale klachten in de bijstand zitten zijn niet gerepresenteerd in het straatbeeld en daar wil ik verandering in brengen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht