Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming reageert op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over forensische zorg en de zaak-Michael P. P is veroordeeld voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber.
Volledig scherm
Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming reageert op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over forensische zorg en de zaak-Michael P. P is veroordeeld voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. © ANP

Minister Dekker wil naar Den Dolder komen om onveiligheidsgevoel weg te nemen

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) is bereid naar Zeist en Den Dolder te komen om te vertellen wat hij gaat doen om de veiligheid net zo goed op orde te brengen als in de rest van Nederland. Dat zei hij na de publicatie van de drie onderzoeksrapporten over het detentieverloop van Michael P., de moordenaar van Anne Faber.

Volgens de minister heeft hij dit in een brief aan burgemeester Koos Janssen nog een keer bevestigd. Hij reageert daarmee onder meer op de zienswijze van burgemeester Koos Janssen van Zeist naar aanleiding van de publicatie van het inspectierapport ‘Het detentieverloop van Michael P.’ De burgemeester uit in de brief zijn bezorgdheid over de veiligheid van de Dolderse samenleving.

Wanneer de minister naar Den Dolder komt, is nog niet duidelijk. „De burgemeester moet aangeven wanneer hem dat het beste uitkomt”, stelt de minister. Het zal waarschijnlijk na het spoeddebat van volgende week dinsdag zijn.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht